U bent hier: »

Educatie

Een avontuurlijke ontdekkingstocht op Uniastate in Bears voor basisschool leerlingen

Een bezoek aan Uniastate is een uitdagende leeromgeving , niet alleen kijken maar ook veel doen. Het landgoed van Uniastate, het oude poortgebouw en de historische kerk zijn de basis van de beleving van dit bezoek. De oude state is als kunstwerk nagebouwd met een metalen constructie.

Na een introductie door  de coördinator gaan de kinderen buiten in groepjes aan de hand van opdrachten op avontuur over het terrein.  Ze mogen, als ze durven, naar het hoogste puntje van de luchtspiegeling klimmen met als beloning een prachtig uitzicht over het weidse Friese land. Ze kunnen via de eeuwenoude wenteltrap naar de bovenverdieping van het poortgebouw klimmen.                                      Als hoogtepunt  mogen de kinderen aan het klokkentouw van de kerk hangen om de torenklok te luiden en een spannend bezoek aan de grafkelder  brengen.
Al met al een leerzaam bezoek zonder in de schoolbanken te hebben gezeten .
 
Tevens is er  gelegenheid tot vrij spel op de cultuurspeelplaats met de oude “meubels” uit de state.
 
Gedurende het bezoek komen diverse  aspecten van het leerproces aan bod. Kortom een avontuurlijke ontdekkingstocht op en om het Uniastate terrein.
Wij hebben zowel voor de onderbouw als de bovenbouw een  programma.

Mail of bel met 058-2519263 voor meer informatie.


Bijzonderheden:
indien gewenst kunnen de leerkrachten zich van  te voren op de locatie oriënteren wat betreft de mogelijkheden voor hun groep. Ze krijgen een korte instructie over de gang van zaken tijdens de schooldag. De uiteindelijke leiding en dus de verantwoordelijkheid van de dag blijft bij de leerkracht zelf. Vanuit Uniastate is de hele dag een vrijwilliger aanwezig die u en uw klas met raad en daad bij staat. Wij adviseren minstens twee extra begeleiders ( een ouder of stagiair) mee te nemen.

Contactpersoon: Siebe Haven / Greet Kamstra
 

Steun Uniastate

meer informatie >

Onze sponsors

meer informatie >

Agenda


Expositie Vilt Art Marianne Scarpa

5 juni tot 31 juli 2021

Expositie schilderijen van Melda Wibawa

3 aug t/m 31 oktober

Alle agendapunten >
Stichting "Tsjerke en Uniastate Bears"
Tsjerkepaad 3 | 9025 BM Bears
Route >
Telefoon 058-251 92 63
uniastatebears@gmail.com

OPENINGSTIJDEN

april t/m september:
dinsdag t/m zondag 13.00 -17.00 uur
maandags gesloten

oktober t/m maart op afspraak

ENTREE
Wij vragen geen entreegelden van u, maar stellen een vrijwillige bijdrage zeer op prijs! Daarvoor staat een 'vogelhuisje' op onze ontvangstbali in de kerk.

Twitter logo   Volg ons op Twitter

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling