U bent hier: » BEZOEKERSCENTRUM »

Informatie

De Mariakerk in Bears dient als ontvangst en documentatiecentrum voor de bezoekers van Uniastate. Tijdens de openingstijden vindt u hier onze gastheren en -vrouwen die u veel kunnen vertellen over het rijke verleden van Uniastate en de kerk zelf. Dit alles aangevuld met een prachtige en stijlvol grafische verbeelding van de tijdslijn op rollen en een spectaculaire film van de plaatsing van de luchtspiegeling.

Op de ‘kraak’ achter het orgel is een mediatheek ingericht waarin jong en oud terecht kan voor meer informatie over Staten en Stinzen in Friesland. Op deze manier wordt belangstellenden volop de mogelijkheid geboden kennis te nemen van een uniek stukje historisch Friesland. Uiteraard mag een bezoek aan de Poarte en de State zelf niet ontbreken.

Bij de balie in de ontvangstruimte vindt u ook ansichtkaarten, routebeschrijvingen, plattegronden en brochures. De meeste brochures, folders en toeristenkaarten zijn gratis verkrijgbaar. In de ontvangstruimte is tevens de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een kop koffie, thee of frisdrank te nuttigen.

De Tsjerke van Bears is eigendom van De Stichting Alde Fryske Tsjerken

Steun Uniastate

meer informatie >

Onze sponsors

meer informatie >

Agenda


Expositie Vilt Art Marianne Scarpa

5 juni tot 31 juli 2021

Expositie schilderijen van Melda Wibawa

3 aug t/m 31 oktober

Alle agendapunten >
Stichting "Tsjerke en Uniastate Bears"
Tsjerkepaad 3 | 9025 BM Bears
Route >
Telefoon 058-251 92 63
uniastatebears@gmail.com

OPENINGSTIJDEN

april t/m september:
dinsdag t/m zondag 13.00 -17.00 uur
maandags gesloten

oktober t/m maart op afspraak

ENTREE
Wij vragen geen entreegelden van u, maar stellen een vrijwillige bijdrage zeer op prijs! Daarvoor staat een 'vogelhuisje' op onze ontvangstbali in de kerk.

Twitter logo   Volg ons op Twitter

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling