Arrangementen

Natuur, cultuur en historie, dat vindt u in en om Uniastate in Bears. In samenwerking met diverse bedrijven in de omgeving hebben wij een tal van mogelijkheden om deze unieke locatie en haar prachtige omgeving per boot, wandelend of fietsend te verkennen. Op onze site vindt u een greep uit de vele mogelijkheden die wij
bieden.

Varen vanaf een historische plek


Uniastate ligt op steenworp afstand van de Bearsterfeart. Dat biedt prachtige mogelijkheden voor mooie vaartochten in diverse richtingen. Alle ingredienten voor een exclusieve belevenis zijn voor handen: de cultuurhistorische beleving op Uniastate, een sloepvaart en een naar wens gevulde picknickmand.

Het vaararrangement van Uniastate is zeer geschikt voor familie- of vriendengroepen, personeelsuitjes, etc. Denk aan een natuurbelevenis naar Jorwert, een cultuurhistorische tocht door de grachten van Leeuwarden, het Pikmeer van Grou of een rustgevende tocht over de Zwette (elfstedenroute). Afhankelijk van de vaarrichting kunnen extra programma-onderdelen worden toegevoegd. Wij adviseren u graag over een passend arrangement. 

Kostenindicatie
– Unistate, Cultuurhistorische belevenis > € 7,50,- p.p.
– Sloepverhuur 6 personen, incl. brandstof > € 85,- per dag
– Picknickmand, naar wens samen te stellen > vanaf € 10,- p.p.

Wandelen en fietsen

Wandelen of fietsen rondom Uniastate Bears
Wij beschikken over verschillende fiets- en wandelroutes van diverse lengtes. Deze kunt u verkrijgen bij ons bezoekerscentrum. In een sfeervolle en leerzame wandeling of fietstocht maakt u kennis met het prachtige terpenlandschap in de omgeving van Bears en met enkele bijzondere en inspirerende bedrijven.

Fiets- of wandeltocht basis 
Incl. ontvangst met koffie/thee en basislunch. 

Fiets- of wandeltocht extra
Incl. ontvangst met koffie/thee en uitgebreide lunch. 

Fiets- of wandeltocht luxe
Incl. ontvangst met koffie/thee en luxe lunch. 

De prijs per persoon is afhankelijk van de groepsgrootte en het arrangement dat u kiest. Heeft u interesse, wij informeren u graag over de details van het programma en de bijbehorende kosten.

De fiets- of wandeltocht kan uiteraard ook zonder lunch worden afgelegd.

Exposities

 In de kerk van Uniastate vind u in de zomer een wisselende expositie. In de agenda kunt u lezen welke expositie op dit moment in de kerk hangt.

Ook Exposeren?
Het is mogelijk in de kerk te exposeren. Voor meer informatie en/of een afspraak kunt u contact met ons opnemen via de mail uniastatebears@gmail.com of via telefoon 058 251 92 63.

Aanvullingen

De fiets, wandel en vaararrangementen zijn aan te vullen met diverse extra’s. Hier vindt u een selectie van wat mogelijk is:

  • Inzet van een natuurgids
  • Complete picknick, lunch of diner (Eetcafé Jonker Sikke Jellum, Wapen van Baarderadiel Jorwert, Bakkerij Sybesma Boksum.)
  • Een bezoek aan VDL in Bears, paardenfokbedrijf.
  • Natuurwandeling door Boksum of Jorwert.
  • Rondleiding in de Mariakerk, poarte en luchtspiegeling.
  • Overnachting in nabijgelegen bed & breakfast, hotel of op camping.
  • Begeleiding door vrijwilligers van Uniaste.

Daarnaast beschikken we over een bijzondere en sfeervolle vergaderruimte op de “Kraak”van de kerk die u kunt huren voorzien van vergaderfaciliteiten (koffie/thee, lunch..). Ook hiervoor geldt, neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten.Voor specifieke wensen kunnen wij een op maat gemaakt programma samenstellen. Denk aan familiefeesten, recepties, personeelsuitjes of dagjes uit met vrienden. 

Bel voor meer informatie, reserveringen of een programma op maat met Uniastate, tel: 058 251 92 63 of mail uniastate@gmail.com