U bent hier: » ALGEMEEN » Gastenboek

Luchtspiegeling van het verleden...

Geopend vanaf 2 juni

Vanaf 2 juni is Uniastate weer geopend voor bezoek. Er wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM i.v.m. Corona. 
In de kerk is een expositie te zien van Ine van der Horn. Zij is een beeldend kunsternaar uit Utrecht en maakt (delen) van menselijke figuren in leer. 
Meer over de expositie kan je lezen in de Agenda.


Bekijk de beelden van onze lichtshow eind 2018:

 
Gezocht: gastvrouw en gastheer!
Ons bezoekerscentrum kan niet bestaan zonder inzet van onze vrijwilligers. In de zomermaanden staan zij dagelijks (m.u.v. maandag) klaar om u te ontvangen. Vanwege uitbreiding van ons vrijwilligersbestand zijn wij naarstig op zoek naar nieuwe gastvrouwen en -heren die ons willen bijstaan om deze prachtige locatie levend te houden.

Heeft u gelegenheid om een dagdeel door de week of in het weekend als gastvrouw of gastheer beschikbaar te zijn, dan horen wij dit heel graag van u. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze secretaris Adriaan Pots. Uiteraard is hij voor nadere vragen ook beschikbaar. Tel. 058- 2519263 of uniastatebears@gmail.com
 
Uniastate Bears - Luchtspiegeling van het verleden...
In het bescheiden dorpje Bears leefde ooit een vooraanstaande familie, de Unia's. Na afbraak van hun State in 1756 ligt het terrein er eeuwenlang verlaten bij. Alleen de Poarte is nog een schamele getuige van het rijke verleden van deze locatie. Totdat rond 1990 een initiatief ontstaat om de state te laten herleven. Waar eens de stenen muren stonden verrijst een stalen replica, naar een ontwerp van kunstenaar Bep Mulder, als een luchtspiegeling van het verleden. De toren biedt een prachtig uitzicht over het landschap. Wie via de plechtige nog originele Poarte het heringerichte stinsenterrein betreedt, waant zich even bezoeker in een andere tijd.

In de kerk van Bears vindt u het bezoekerscentrum van drie unieke cultuurhistorische belevenissen: de kerk van Bears, de Poarte en Uniastate Bears, die het bezoeken zeer waard zijn. Evenals de unieke kinderspeeltuin met speeltoestellen in de vorm van "oude" meubelen uit de state.

Vanuit de stichting worden regelmatig evenementen, exposities en voorstellingen georganiseerd. Daarnaast is Uniastate een zeer bijzondere trouwlocatie, die geregistreerd staat bij de gemeente Leeuwarden. 

Steun Uniastate

meer informatie >

Onze sponsors

meer informatie >

Agenda


Expositie Ine van der Horn

2 juni 2020

Wandeling naar Jonker Sicke Jellum gaat ivm nieuwe coronaregels niet door

5 september

Expositie Vilt Art Marianne Scarpa

1 april tot 1 juli 2021

Alle agendapunten >
Stichting "Tsjerke en Uniastate Bears"
Tsjerkepaad 3 | 9025 BM Bears
Route >
Telefoon 058-251 92 63
uniastatebears@gmail.com

OPENINGSTIJDEN

april t/m september:
dinsdag t/m zondag 13.00 -17.00 uur
maandags gesloten

oktober t/m maart op afspraak

ENTREE
Wij vragen geen entreegelden van u, maar stellen een vrijwillige bijdrage zeer op prijs! Daarvoor staat een 'vogelhuisje' op onze ontvangstbali in de kerk.

Twitter logo   Volg ons op Twitter

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling