U bent hier: »
»

Damast WeversgildeIn de zomermaanden is Uniastate ook weer open voor bezoekers met twee exposities. van 1 juli t/m 30 september kunt u de prachtige werken van de Damast Weversgilde bewonderen. De kerk is hiervoor van dinsdag t/m zondag open van 13.00 tot 17.00 uur.

“Licht en schaduw”
Reizende expositie van damastweefsels uit Europa

​Het Damastweversgilde Nederland heeft in 2017 het plan opgevat om hedendaags damast te exposeren in verschillende Europese landen. De kleine groep zeer gedreven weefsters van het Damastweversgilde Nederland, heeft veel internationale contacten. Om kennis uit te wisselen en het niveau van de ontwerpen en weefsels omhoog te brengen, zal middels een reizende expositie handgeweven damast worden gepresenteerd aan een internationaal publiek.

Het thema dat hiervoor gekozen is, “Licht en schaduw”, sluit goed aan bij de techniek van damast weven. Alleen met het juiste invallende licht, komen de beelden in de weefsels goed tot hun recht. Waar veel mensen bij damast denken aan witte tafellakens en servetten, blijkt tijdens deze expositie dat het gebruik van verschillende kleuren zeker ook tot de mogelijkheden van het damast weven behoort.

De expositie zal worden geopend in Bears (Nederland) in juli 2018, het jaar waarin Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is. In de Mariakerk van Bears, een vroeggotische kerk uit de 13e eeuw, die in 1983 in oude staat gerestaureerd is, zullen 15 tot 20 damastweefsters uit Europa de mogelijkheid krijgen om vooraf geselecteerd werk te exposeren. Alle weefsters vullen ongeveer een vierkante meter, dit kan echter ook door middel van meerdere kleine werken.

Na Bears zal de tentoonstelling tussen 2018 en 2020 onder anderen doorreizen naar Duitsland, Zweden, Zwitserland. Op elke locatie zal de expositie minimaal 6 weken te zien zijn. 
 

naar de agenda »

Steun Uniastate

meer informatie >

Onze sponsors

meer informatie >

Agenda


Damast Weversgilde

1 juli t/m 30 september

Franeker Akkoord met Koper ensemble (zang)

Zondag 23 september

Alle agendapunten >
Stichting "Tsjerke en Uniastate Bears"
Tsjerkepaad 3 | 9025 BM Bears
Route >
Telefoon 058-251 92 63
uniastatebears@gmail.com

OPENINGSTIJDEN

april t/m september:
dinsdag t/m zondag 13.00 -17.00 uur
maandags gesloten

oktober t/m maart op afspraak

ENTREE
- Volwassenen € vrijwillige bijdrage
- Kinderen € 0,-
  Wij streven ernaar iedere maand
  een activiteit te organiseren.
- Groepen liefst alleen op afspraak

Twitter logo   Volg ons op Twitter

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling